Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Špikované hovädzie mäso na červenom víne


Prísady

700 g hovädzieho stehna,
100 g surovej slaniny,
4 lyžice oleja,
soľ\.
Marináda: 400 ml červeného vína
,
1 pór,
1 zeler,
5 borievok,
60 ml octu,
1 strúčik cesnaku,
1 feferónka,
čerstvý tymian,
vňať rozmarínu,
3 bobkové listy,
1 lyžica zrniek čierneho korenia\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.53/5

Hodnotenie: 1.5/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Očistený citrón, cibuľu a mrkvu nakrájame. Ostatnú zeleninu tiež očistíme a nakrájame na drobnejšie kúsky. Pripravenú zeleninu vložíme do hrnca spolu s vňaťou. Prilejem červené víno s octom a necháme jedenkrát prevariť. Po prevarení necháme vychladnúť.
Očistený strúčik cesnaku spolu s feferónkou dáme do marinády. Hovädzie mäso zo stehna prešpikujeme slaninou. Vložíme ho do nádoby s pokrievkou, nalejeme studenú marinádu so zeleninou a v chlade necháme zakryté 3 až 5 dní. Mäso obrátime 3 až 5 krát.
Potom ho vyberieme z marinády, utrieme utierkou a marinádu precedíme. Rozpálime olej, mäso na ňom opečieme, pridáme precedenú zeleninu, posolíme, obrátime a mäso so zeleninou ešte raz pečieme pri slabšej teplote. Marinádu zohrejeme a v menších množstvách nalievame na pečené mäso. Mäso počas pečenia stále obraciame. Odporúčame ho piecť asi 100 až 120 minút (podľa veľkosti).
Upečené mäso môžeme dať do alobalu a tam udržiavať teplotu. Šťavu precedíme a korenie vytláčame chrbtom lyžice. Základ povaríme so smotanou alebo necháme bez smotany. V každom prípade ešte raz dochutíme. Pečené mäso nakrájame na plátky.
Podávame so zemiakmi a zeleninou alebo s knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!