Prísady
700 g hovädzieho stehna,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Očistený citrón, cibuľu a mrkvu nakrájame. Ostatnú zeleninu tiež očistíme a nakrájame na drobnejšie kúsky. Pripravenú zeleninu vložíme do hrnca spolu s vňaťou. Prilejem červené víno s octom a necháme jedenkrát prevariť. Po prevarení necháme vychladnúť.
Očistený strúčik cesnaku spolu s feferónkou dáme do marinády. Hovädzie mäso zo stehna prešpikujeme slaninou. Vložíme ho do nádoby s pokrievkou, nalejeme studenú marinádu so zeleninou a v chlade necháme zakryté 3 až 5 dní. Mäso obrátime 3 až 5 krát. Potom ho vyberieme z marinády, utrieme utierkou a marinádu precedíme. Rozpálime olej, mäso na ňom opečieme, pridáme precedenú zeleninu, posolíme, obrátime a mäso so zeleninou ešte raz pečieme pri slabšej teplote. Marinádu zohrejeme a v menších množstvách nalievame na pečené mäso. Mäso počas pečenia stále obraciame. Odporúčame ho piecť asi 100 až 120 minút (podľa veľkosti). Upečené mäso môžeme dať do alobalu a tam udržiavať teplotu. Šťavu precedíme a korenie vytláčame chrbtom lyžice. Základ povaríme so smotanou alebo necháme bez smotany. V každom prípade ešte raz dochutíme. Pečené mäso nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou alebo s knedľou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!