Prísady
400 g hovädzieho predného mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na 4 až 6 kúskov na každú porciu. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenej masti a rozškvarenej slanine dozlata. Vložíme mäso, osolíme, okoreníme a krátko opražíme. Podlejeme horúcou vodou, pridáme rozotretý cesnak a zakryté dusíme domäkka.
Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Mäkké mäso preložíme do druhého hrnca. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou, dobre premiešame a povaríme. Šťavu precedíme na mäso cez husté cedidlo a spolu ešte chvíľu povaríme. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!