Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso na cesnaku


Prísady

400 g hovädzieho predného mäsa,
20 g údenej slaniny bez kože,
1 cibuľa,
strúčik cesnaku,
1 lyžica hladkej múky,
4 lyžice bravčovej masti,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.84/5

Hodnotenie: 1.8/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na 4 až 6 kúskov na každú porciu. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenej masti a rozškvarenej slanine dozlata. Vložíme mäso, osolíme, okoreníme a krátko opražíme. Podlejeme horúcou vodou, pridáme rozotretý cesnak a zakryté dusíme domäkka.
Počas dusenia občas zamiešame a podlejeme horúcou vodou. Mäkké mäso preložíme do druhého hrnca. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou, dobre premiešame a povaríme. Šťavu precedíme na mäso cez husté cedidlo a spolu ešte chvíľu povaríme.
Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!