Prísady
1 vajce,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mlieko s vajcom vyšľaháme, pridáme múku, maslo, soľ, cukor a droždie, dobre vypracujeme, až kým sa cesto nelepí, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.
Medzitým si pripravíme mäsovú plnku: Uvarené nemastné mäso a cibuľu pomelieme, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Potom zmes opražíme na troche masla a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme natenko, povykrajujeme z neho kolieska, do stredu každého kolieska dáme kúsok plnky, okraje potrieme rozšľahaným bielkom, každé koliesko v polovici prehneme a cesto na okraji stlačíme. Na panvici rozpálime maslo alebo masť a pirohy rýchlo opražíme z obidvoch strán dozlata. Podávame horúce. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!