Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Mäsové pirohy


Prísady

1 vajce,
200 ml sladkého mlieka,
500 g polohrubej múky,
15 g droždia,
2 lyžice masla,
1 lyžica cukru,
maslo alebo masť na opraženie\.
Plnka: 300 g vareného hovädzieho mäsa
,
1 cibuľa,
1 bielok,
50 g masla,
na hrot noža mletého čierneho korenia,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5

Hodnotenie: 1.8/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mlieko s vajcom vyšľaháme, pridáme múku, maslo, soľ, cukor a droždie, dobre vypracujeme, až kým sa cesto nelepí, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.
Medzitým si pripravíme mäsovú plnku: Uvarené nemastné mäso a cibuľu pomelieme, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Potom zmes opražíme na troche masla a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme natenko, povykrajujeme z neho kolieska, do stredu každého kolieska dáme kúsok plnky, okraje potrieme rozšľahaným bielkom, každé koliesko v polovici prehneme a cesto na okraji stlačíme. Na panvici rozpálime maslo alebo masť a pirohy rýchlo opražíme z obidvoch strán dozlata.
Podávame horúce.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!