Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso pečené s pivom


Prísady

700 g hovädzieho mäsa (najlepšie falošnej sviečkovice),
250 g šampiňónov,
smotana,
1 fľaša svetlého piva,
1 pór,
2 zeleninové papriky,
2 mrkvy,
štvrť zeleru,
250 g cibule,
2 lyžice masti (alebo oleja),
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.6/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso natrieme mletým čiernym korením a soľou. Do rozpálenej masti ho dáme opiecť zo všetkých strán. Potom ho zalejeme pivom a ešte asi 30 minút zakryté dusíme. Umytý pór, zeleninovú papriku, mrkvu a zeler nakrájame. Cibuľu rozštvrtíme a šampiňóny rozpolíme. Po 30 minútovom dusení pridáme do mäsa nakrájanú zeleninu a huby a spolu dusíme ešte asi 1 hodinu.
Potom mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Zvyšok dáme na silný oheň, pridáme 100 ml piva, ochutíme smotanou a rýchlo prevaríme.
Mäso podávame nakrájané s omáčkou zo zeleniny a s varenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!