Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Španielske vtáčiky


Prísady

400 g zadného hovädzieho mäsa,
50 g šunkovej salámy,
2 natvrdo uvarené vajcia,
1 čajová lyžička masla,
2 sladkokyslé uhorky,
1 cibuľa,
50 g tuku,
30 g hladkej múky,
1 lyžica horčice,
mäsový vývar,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme kúsok salámy, plátok uhorky a štvrťku vajca. Plátky zvinieme a previažeme niťou.
Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku, pridáme mäso a opražíme. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme.
Počas dusenia vtáčiky obraciame a podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a opražíme.
Prilejeme trochu vývaru, premiešame a varíme asi 20 minút. Pridáme nadrobno nakrájané zvyšky salámy, uhoriek a vajca. Dáme naspäť vtáčiky, ktoré sme zbavili nití, pokvapkáme maslom a zohrejeme.
Podávame s dusenou ryžou premiešanou so sterilizovaným hráškom alebo s varenými zemiakmi. Namiesto salámy môžeme použiť údenú slaninu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!