Prísady
400 g zadného hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme kúsok salámy, plátok uhorky a štvrťku vajca. Plátky zvinieme a previažeme niťou.
Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na rozpálenom tuku, pridáme mäso a opražíme. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia vtáčiky obraciame a podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a opražíme. Prilejeme trochu vývaru, premiešame a varíme asi 20 minút. Pridáme nadrobno nakrájané zvyšky salámy, uhoriek a vajca. Dáme naspäť vtáčiky, ktoré sme zbavili nití, pokvapkáme maslom a zohrejeme. Podávame s dusenou ryžou premiešanou so sterilizovaným hráškom alebo s varenými zemiakmi. Namiesto salámy môžeme použiť údenú slaninu. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!