Prísady
1000 g zadného hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Polovicu cibule nastrúhame a druhú polovicu nakrájame na tenké plátky. Šunku a polovicu slaniny nakrájame na tenké prúžky. Druhú polovicu slaniny nakrájame na tenké plátky. V tanieri pomiešame trochu soli, mletého čierneho korenia, zelenej petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno a nastrúhanej cibule. Zmiešame so šunkou a slaninou nakrájanou na prúžky a mäso našpikujeme.
Do nádoby vložíme plátky slaniny, mrkvu a kolieska cibule. Na to položíme mäso a polejeme 200 ml vína a 200 ml vody alebo vývaru. Nádobu prikryjeme a pomaly dusíme. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho, nakrájame na tenké plátky a na ne precedíme omáčku. Chutí aj studené.. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!