Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Vajcové rezance s mäsovou omáčkou


Prísady

450 g hovädzieho mäsa,
450 g vaječných rezancov,
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na plátky),
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku,
3 nasekané strúčiky cesnaku,
1 nasekaná cibuľa,
2 nasekané jarné cibuľky,
1 lyžica sójovej omáčky,
1 čajová lyžička kukuričného škrobu,
3 lyžice oleja,
120 ml kuracieho vývaru,
2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nadrobno nasekaného),
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia,
pol čajovej lyžičky soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja. Cesnak a zázvor pražíme v ňom asi 2 minúty. Pridáme cibuľu a pražíme asi 3 minúty. Pridáme zelenú papriku a mleté hovädzie mäso a oprážame asi 1 minútu. Pridáme polovicu soli, paradajkový pretlak, sójovú omáčku a mleté čierne korenie. Pražíme ďalšie asi 3 minúty. Vývar zmiešame s kukuričným škrobom a pridáme do panvice. Varíme do zhustnutia a až mäso zmäkne.
Medzitým varíme rezance v osolenej vode asi 4 minúty a necháme ich odkvapkať. Polejeme ich studenou vodou a znovu ich necháme odkvapkať. V panvici zohrejeme zvyšujúci olej. Pridáme rezance a necháme ich zohriať. Rozložíme ich na tanier a navrch nalejeme mäsovú omáčku.
Ozdobíme ich nasekanými jarnými cibuľkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!