Prísady
800 g odležanej sviečkovice (zo strednej časti),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Sviečkovicu vcelku umyjeme, osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaniny. Osemkrát v odstupe 4 centimetrov pevne previažeme kuchynskou niťou. Medzi dvoma niťami mäso prerežeme - niť ostáva v strede. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote.
Pripravíme si holandskú omáčku a necháme ju na teplom mieste. Tournedos prudko opečieme z každej strany na horúcom masle. Potom z každej strany na minime dopekáme 4 minúty, aby bolo mäso vo vnútri ružové. Osolíme a odstránime slaninu. Podávame s holandskou omáčkou, varenou brokolicou a zemiakovými kroketami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!