Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tournedos s holandskou omáčkou


Prísady

800 g odležanej sviečkovice (zo strednej časti),
4 plátky slaniny po 30 g,
30 g masla,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.16/5

Hodnotenie: 2.2/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sviečkovicu vcelku umyjeme, osušíme a okoreníme. Obalíme plátkami slaniny. Osemkrát v odstupe 4 centimetrov pevne previažeme kuchynskou niťou. Medzi dvoma niťami mäso prerežeme - niť ostáva v strede. Získame tým 8 hrubších kusov. Necháme odležať pri izbovej teplote.
Pripravíme si holandskú omáčku a necháme ju na teplom mieste. Tournedos prudko opečieme z každej strany na horúcom masle. Potom z každej strany na minime dopekáme 4 minúty, aby bolo mäso vo vnútri ružové. Osolíme a odstránime slaninu.
Podávame s holandskou omáčkou, varenou brokolicou a zemiakovými kroketami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!