Prísady
600 g hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso očistíme, zbavíme tuku a šliach, nakrájame na malé, rovnaké plátky a obalíme múkou zmiešanou so soľou a s mletým čiernym korením. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, uložíme doň polovicu pripraveného mäsa, posypeme ho nakrájanou cibuľou a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, prikryjeme očistenými zemiakmi nakrájanými na kolieska, osolíme a okoreníme.
Celý postup ešte raz zopakujeme. Potom zmes zalejeme hovädzím vývarom, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dusíme v dobre vyhriatej rúre asi 2 hodiny. Nakoniec odkryjeme, povrch zemiakov potrieme maslom a neprikryté dopečieme dočervena. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!