Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Námornícky hrniec


Prísady

750 g hovädzieho mäsa,
750 g zemiakov,
2 cibule,
zelená petržlenová vňať,
2 bobkové listy,
1 klinček,
6 zrniek čierneho korenia,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.47/5

Hodnotenie: 1.5/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode, pričom penu z povrchu často zberáme. Po chvíli varenia pridáme zemiaky s cibuľou a vývar osolíme. Bobkové listy, zrnká čierneho korenia a klinček dáme do pórovitého vrecúška, ktoré previažeme niťou, prichytíme o uško pokrievky, vložíme do vývaru, prikryjeme a varíme asi 2 hodiny.
Jedlo je uvarené, keď sú zemiaky, cibuľa a mäso úplne mäkké, až rozvarené. Potom koreniny vo vrecúšku vyberieme z vývaru, zmes prelejeme do hlbokej misy a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Na lodiach sa k tomuto jedlu podáva cvikla v octovom náleve a chlieb s maslom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!