Prísady
750 g hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode, pričom penu z povrchu často zberáme. Po chvíli varenia pridáme zemiaky s cibuľou a vývar osolíme. Bobkové listy, zrnká čierneho korenia a klinček dáme do pórovitého vrecúška, ktoré previažeme niťou, prichytíme o uško pokrievky, vložíme do vývaru, prikryjeme a varíme asi 2 hodiny.
Jedlo je uvarené, keď sú zemiaky, cibuľa a mäso úplne mäkké, až rozvarené. Potom koreniny vo vrecúšku vyberieme z vývaru, zmes prelejeme do hlbokej misy a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na lodiach sa k tomuto jedlu podáva cvikla v octovom náleve a chlieb s maslom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!