Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Tatranská hovädzia pečienka


Prísady

600 g zadného hovädzieho mäsa,
100 g párkov,
50 g údenej slaniny,
40 g masla,
150 g čerstvých hríbov,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
2 cibule,
30 g hladkej múky,
mäsový vývar,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.58/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.6/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do mäsa narežeme ostrým tenkým nožom otvory, ktoré naplníme párkami a plátkami slaniny. Mäso osolíme, okoreníme, previažeme hrubou niťou a opražíme v rozpálenej masti zo všetkých strán. Opražené mäso vyberieme.
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané hríby, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Vložíme naspäť mäso, prikryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme takmer domäkka.
Mäso odkryjeme a za občasného podlievania upečieme domäkka. Šťavu zahustíme múkou, povaríme, pridáme paradajkový pretlak (kečup) a zohrejeme. Mäso zbavíme nití, nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame s uvarenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!