Prísady
600 g zadného hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do mäsa narežeme ostrým tenkým nožom otvory, ktoré naplníme párkami a plátkami slaniny. Mäso osolíme, okoreníme, previažeme hrubou niťou a opražíme v rozpálenej masti zo všetkých strán. Opražené mäso vyberieme.
Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájané hríby, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Vložíme naspäť mäso, prikryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme takmer domäkka. Mäso odkryjeme a za občasného podlievania upečieme domäkka. Šťavu zahustíme múkou, povaríme, pridáme paradajkový pretlak (kečup) a zohrejeme. Mäso zbavíme nití, nakrájame na plátky, polejeme omáčkou a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo dusenou ryžou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!