Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviečkové rezy Careme


Prísady

1000 g sviečkovice,
50 g šunky,
100 g masla,
50 g olív,
200 ml červeného vína,
worcestrová omáčka,
1 lyžica kečupu,
100 ml oleja,
hladká múka,
50 g práškového cukru,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.33/5

Hodnotenie: 2.3/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sviečkovicu odblaníme, zbavíme prebytočného tuku, opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha potrieme worcestrovou omáčkou. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán a vyberieme.
Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a cukrom, primiešame kečup, trocha zalejeme vodou, povaríme, pridáme maslo a opäť trocha povaríme. Potom do šťavy zamiešame nakrájané olivy osobitne podusené na masle, šunku nakrájanú nadrobno a červené víno. Nakoniec do omáčky vložíme opečené rezy sviečkovice a ešte trocha podusíme.
Podávame na zohriatych tanieroch, poliate omáčkou, so šunkou a olivami, ktoré uložíme na povrch mäsa.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!