Prísady
1000 g sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Sviečkovicu odblaníme, zbavíme prebytočného tuku, opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a trocha potrieme worcestrovou omáčkou. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán a vyberieme.
Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a cukrom, primiešame kečup, trocha zalejeme vodou, povaríme, pridáme maslo a opäť trocha povaríme. Potom do šťavy zamiešame nakrájané olivy osobitne podusené na masle, šunku nakrájanú nadrobno a červené víno. Nakoniec do omáčky vložíme opečené rezy sviečkovice a ešte trocha podusíme. Podávame na zohriatych tanieroch, poliate omáčkou, so šunkou a olivami, ktoré uložíme na povrch mäsa. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!