Prísady
1000 g roštenky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Rozbíf pripravíme z dobre odležaného kusa roštenky. Mäso umyjeme, odblaníme, osolíme, potrieme korením a olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 dni.
Pred prípravou ho rukou naklepeme a premasírujeme. Prudko ho opečieme v rozpálenom tuku zo všetkých strán. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry a pečieme bez podlievania 30 až 60 minút. Po 30 minútach je vo vnútri krvavý (anglický rozbíf), po 60 minútach je dôkladne prepečený aj vo vnútri. Upečený rozbíf nakrájame na tenké plátky. Podávame s rôznymi prílohami - zemiaky, ryža, chlieb, ako aj omáčkami a zeleninou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!