Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviečkovica na smotane


Prísady

600 g hovädzej sviečkovice,
50 g údenej slaniny,
250 ml kyslej smotany,
150 g koreňovej zeleniny,
1 cibuľa,
40 g tuku,
40 g hladkej múky,
citrónová šťava,
mäsový vývar,
cukor,
1 bobkový list,
2 zrnká nového korenia,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.7/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a okoreníme mletým korením. Rozhorúčime tuk a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán. Odložíme ho na teplé miesto.
Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Pridáme opražené mäso, bobkový list, celé korenie, prikryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme asi 20 minút. Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!