Prísady
600 g hovädzej sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme a okoreníme mletým korením. Rozhorúčime tuk a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán. Odložíme ho na teplé miesto.
Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. Pridáme opražené mäso, bobkový list, celé korenie, prikryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme asi 20 minút. Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!