Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bratislavský guláš


Prísady

400 g predného hovädzieho mäsa,
250 ml kyslej smotany,
40 g masti,
1 lyžica oleja,
200 ml bieleho vína,
100 g koreňovej zeleniny,
mäsový vývar (instant),
30 g hladkej múky,
citrónová šťava,
1 lyžica horčice,
1 bobkový list,
tymian,
celé čierne a nové korenie,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.34/5

Hodnotenie: 2.3/5 (41)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme mletým korením. Pokvapkáme olejom, premiešame a necháme na 2 hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na polovici masti, pridáme polovicu očistenej a nakrájanej koreňovej zeleniny. Opražíme, pridáme odležané mäso, premiešame a všetko spolu opečieme.
Okoreníme celým čiernym a novým korením, pridáme bobkový list, tymian a citrónovú šťavu. Podlejeme vínom a trochou mäsového vývaru a udusíme do polomäkka. Zahustíme zápražkou, ktorú sme pripravili zo zvyšku masti, múky, dochutíme horčicou, prikryjeme a udusíme domäkka.
Omáčku pretrieme cez sito, pridáme mäso a zvyšok koreňovej zeleniny, ktorú sme osobitne uvarili v slanej vode a nakrájali na rezance. Primiešame smotanu a zohrejeme. Podávame so žemľovou knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!