Prísady
400 g predného hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme mletým korením. Pokvapkáme olejom, premiešame a necháme na 2 hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na polovici masti, pridáme polovicu očistenej a nakrájanej koreňovej zeleniny. Opražíme, pridáme odležané mäso, premiešame a všetko spolu opečieme.
Okoreníme celým čiernym a novým korením, pridáme bobkový list, tymian a citrónovú šťavu. Podlejeme vínom a trochou mäsového vývaru a udusíme do polomäkka. Zahustíme zápražkou, ktorú sme pripravili zo zvyšku masti, múky, dochutíme horčicou, prikryjeme a udusíme domäkka. Omáčku pretrieme cez sito, pridáme mäso a zvyšok koreňovej zeleniny, ktorú sme osobitne uvarili v slanej vode a nakrájali na rezance. Primiešame smotanu a zohrejeme. Podávame so žemľovou knedľou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!