Prísady
700 g sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Hrubšiu časť sviečkovice prešpikujeme údenou slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme na masti zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, 1 cibuľu, 1 bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu podusíme.
Mäso vyberieme a zeleninu zasypeme múkou a dobre opražíme, zriedime vodou, prevaríme, znova vložíme mäso, nádobu zakryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame, omáčku precedíme, dochutíme citrónovou šťavou, primiešame smotanu, rýchle prevaríme a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou a hubami, s knedľou alebo cestovinami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!