Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Sviečkovica dusená na smotane


Prísady

700 g sviečkovice,
údená slanina,
200 ml smotany,
koreňová zelenina,
cibuľa,
cesnak,
2 lyžice múky,
1 lyžica masti,
citrón,
1 bobkový list,
celé čierne korenie,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hrubšiu časť sviečkovice prešpikujeme údenou slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme na masti zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, 1 cibuľu, 1 bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu podusíme.
Mäso vyberieme a zeleninu zasypeme múkou a dobre opražíme, zriedime vodou, prevaríme, znova vložíme mäso, nádobu zakryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame, omáčku precedíme, dochutíme citrónovou šťavou, primiešame smotanu, rýchle prevaríme a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou a hubami, s knedľou alebo cestovinami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!