Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Mäso zapekané po bosniacky


Prísady

600 g hovädzieho mäsa bez kosti,
100 g údeného bôčika,
200 ml bieleho vína,
750 g zemiakov,
250 g koreňovej zeleniny (mrkva,
zeler,
petržlen),
2 cibule,
4 strúčiky cesnaku,
400 ml vývaru (instant),
olej,
petržlenová vňať,
kôpor,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s bôčikom ho upečieme v rozpálenom oleji. Do hlbokého - najlepšie kameninového - pekáča naukladáme striedavo vrstvy mäsa, plátky zeleniny, cibule, cesnaku a na kocky nakrájané zemiaky. Posypme soľou a mletým korením. Zalejeme vývarom a vínom, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Pečieme prikryté v stredne vyhriatej rúre asi 3 až 4 hodiny.Podávame s chlebom alebo so zeleninovým šalátom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!