Prísady
220 g hovädzieho filé (nakrájaného na kúsky veľké 2 cm),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Príprava cestíčka: Múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob preosejeme. Vmiešame olej a pridáme toľko vody, aby vzniklo husté a hladké cestíčko. Vo woku rozpálime 3 lyžice oleja a za stáleho miešania oprážame hovädzie mäso asi 2 minúty. Mäso vyberieme a v tom istom oleji oprážame cibuľu, zázvor, cesnak a zelenú papriku asi 3 minúty. Odložíme z plameňa. Prísady do omáčky zmiešame dohoromady a pridáme do woku. Vrátime ho na plameň a zvoľna uvedieme do varu. Znížime teplotu a pomaly povaríme na miernom plameni asi 3 minúty, až je omáčka hustá a číra.
Medzitým namáčame kocky hovädzieho mäsa do cestíčka a fritujeme v horúcom oleji, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich odkvapkať na obrúsku. Uložíme ich do hlbokej misky a polejeme horúcou omáčkou. Podávame s praženou ryžou. Cibuľu, zázvor a zelenú papriku možno tiež doplniť o mrkvu, nakrájanú na tenké plátky, uhorku a cuketu. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!