Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hovädzie na sladkokyslo


Prísady

220 g hovädzieho filé (nakrájaného na kúsky veľké 2 cm),
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na kúsky),
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na polmesiačiky),
1 strúčik cesnaku (olúpaný a nakrájaný na tenké plátky),
2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)\.

Cestíčko: 100 g hladkej múky
,
4 lyžice kukuričnej múky,
1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva,
4 lyžice oleja\.
Sladkokyslá omáčka: 1 lyžica kukuričného škrobu
,
4 lyžice červeného alebo sladového octu,
2 čajové lyžičky horúceho oleja,
fritovací olej,
6 lyžíc vody,
4 lyžice cukru,
1 čajová lyžička čerstvého koreňa zázvoru,
olúpaného a pomletého,
niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva,
štvrť čajovej lyžičky soli\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Príprava cestíčka: Múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob preosejeme. Vmiešame olej a pridáme toľko vody, aby vzniklo husté a hladké cestíčko. Vo woku rozpálime 3 lyžice oleja a za stáleho miešania oprážame hovädzie mäso asi 2 minúty. Mäso vyberieme a v tom istom oleji oprážame cibuľu, zázvor, cesnak a zelenú papriku asi 3 minúty. Odložíme z plameňa. Prísady do omáčky zmiešame dohoromady a pridáme do woku. Vrátime ho na plameň a zvoľna uvedieme do varu. Znížime teplotu a pomaly povaríme na miernom plameni asi 3 minúty, až je omáčka hustá a číra.
Medzitým namáčame kocky hovädzieho mäsa do cestíčka a fritujeme v horúcom oleji, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich odkvapkať na obrúsku. Uložíme ich do hlbokej misky a polejeme horúcou omáčkou.
Podávame s praženou ryžou. Cibuľu, zázvor a zelenú papriku možno tiež doplniť o mrkvu, nakrájanú na tenké plátky, uhorku a cuketu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!