Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sukiyaki


Prísady

300 g sviečkovice,
40 g špiku (alebo bravčovej masti),
čerstvé huby,
200 g ryže,
200 g rezancov,
200 g bielej kapusty,
200 g čerstvého špenátu,
4 póry,
bambusové výhonky z konzervy,
3 malé cibule\.
Omáčka: 4 žĺtky
,
sójová omáčka,
200 ml ryžového (alebo bieleho) vína,
10 g práškového cukru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.30/5

Hodnotenie: 2.3/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryžu, mäso a zeleninu si pripravíme vopred. Najprv ryžu dobre prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme chladnou vodou tak, aby bola celá ponorená a v odkrytom hrnci prudko varíme. Keď je ryža mäkká, hrniec prikryjeme, odstavíme z ohňa a necháme stáť na kraji sporáku, aby sa voda vyparila.
Mäso zo sviečkovice nakrájame na čo najtenšie plátky. Pomôžeme si tak, že mäso dáme na asi 2 hodiny do mrazničky a potom ho pomocou krájača nakrájame na tenké plátky. Nakrájané mäso dáme na širokú panvicu, do stredu dáme špik, prikryjeme alobalom a odložíme do chladničky. Rezance a nakrájané čerstvé huby uvaríme osobitne vo vode.
Cibuľu a pór očistíme a nakrájame na kolieska, hlávkovú kapustu rozoberieme a veľké listy prekrojíme napoly alebo na štvrtiny. Špenát preberieme a umyjeme, bambusové výhonky nakrájame na kúsky. Sójovú omáčku trocha povaríme s ryžovým vínom, cukrom a niekoľkými lyžicami nálevu z konzervy, v ktorej boli bambusové výhonky. Potom ju prelejeme do misky, v ktorej ju budeme podávať. Aj pripravenú zeleninu, huby a rezance dáme na samostatné misky. Na väčšie misky naaranžujeme porcie ryže, mäsa, surových žĺtkov a všetko rozložíme okolo plynového variča na stole.
A teraz začneme s vlastnou prípravou jedla. Panvicu vymastíme masťou, jednu porciu mäsa krátko opečieme z obidvoch strán a presunieme na tanier. Na tuku v panvici potom dusíme najprv rezance asi 3 minúty a potom osobitne ľubovoľnú zeleninu znova asi 3 minúty. Vopred pripravenú, ešte teplú ryžu polejeme sójovou omáčkou. Každá porcia sa pripravuje osobitne podľa chuti hosťa, takže toto stolovanie trvá dlhšie.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!