Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |
Najnovšie recepty
Prísady
600 g hovädzej roštenky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a rozložíme na dosku. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme ich a nakrájame na malé kocky.
Primiešame nastrúhaný syr a nakrájanú šunku. Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielka a spolu so smotanou primiešame k zemiakom. Takto pripravenou plnkou nahrubo potrieme roštenky, zvinieme ich a previežame niťou tak, aby plnka nevytiekla. Nakrájanú slaninu rozpražíme. Na vzniknutej masti opražíme roštenky, pridáme nasekanú cibuľu a opäť opražíme. Podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka. Šťavu zaprášime múkou a varíme asi 20 minút.Podávame s varenými zemiakmi, posypané petržlenovou vňaťou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!