Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnená roštenka


Prísady

600 g hovädzej roštenky,
100 g šunky,
40 g údenej slaniny,
50 g ementálu,
1 vajce,
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany,
40 g masla,
200 g zemiakov,
1 cibuľa,
20 g hladkej múky,
mäsový vývar,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.33/5

Hodnotenie: 2.3/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a rozložíme na dosku. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme ich a nakrájame na malé kocky.
Primiešame nastrúhaný syr a nakrájanú šunku. Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielka a spolu so smotanou primiešame k zemiakom. Takto pripravenou plnkou nahrubo potrieme roštenky, zvinieme ich a previežame niťou tak, aby plnka nevytiekla.
Nakrájanú slaninu rozpražíme. Na vzniknutej masti opražíme roštenky, pridáme nasekanú cibuľu a opäť opražíme. Podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka. Šťavu zaprášime múkou a varíme asi 20 minút.Podávame s varenými zemiakmi, posypané petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!