Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Mäsové frikadely


Prísady

800g mletého hovädzieho mäsa,
1 cibuľa,
1 zväzok petržlenu,
1 vajce,
2PL strúhanky,
1ÈL sušeného oregána,
1ÈL soli,
1/2ÈL rasce,
mleté čierne korenie,
4 stredne veľké paradajky,
4 plátky syra,
30g olív


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Petržlen umyjeme, osušíme a nasekáme. Cibuľu, petržlen, vajce, strúhanku, korenie a mäso dobre premiešame. Rúru vyhrejeme na 220C a rukami z mäsa vytvarujeme 8 frikadiel. Poukladáme ich na vymastený plech a zhora ich rukou postláčame. Pečieme cca 15 minút. Paradajky a olivy pokrájame na tenké kolieska, syr na plátky. Paradajky a olivy dáme na mäso, prikryjem plátkami syra a pečieme ešte cca 3-5 minút, alebo kým sa syr neroztečie. Podávame s varenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!