Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bosnianska zmes


Prísady

800 g hovädzieho mäsa,
100 ml bieleho vína,
800 g zemiakov,
150 g mrkvy,
200 g zelenej papriky,
300 g čerstvých paradajok,
1 zeler,
2 petržleny,
1 cibuľa,
3 strúčiky cesnaku,
1 čajová lyžička mletej červenej papriky,
1 klinček,
celé čierne korenie,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.82/5

Hodnotenie: 1.8/5 (33)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na menšie kusy. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na približne rovnaké kusy ako mäso. V hlinenom hrnci ukladáme striedavo vrstvy mäsa a zeleniny. Všetko polejeme vínom, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, pridáme celé čierne korenie, klinček a podlejeme vodou.
Hrniec prikryjeme pergamenovým papierom, ktorý upevníme hrubou niťou a dáme variť. Po zovrení hrniec premiestnime do rúry a zmes dusíme 2 a pol hodiny pri teplote 160 stupňov. Po dokončení by sa mal obsah hrnca zmenšiť na polovicu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!