Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Roštenka s bylinkovou kôrkou


Prísady

1000 g hovädzej roštenky,
40 g masla,
4 paradajky,
4 zemiaky,
olej,
3 vetvičky petržlenu,
mojoránka,
tymián,
bazalka,
mleté čierne korenie,
soľ,
alobal\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Roštenku opláchneme, odstránime z nej tuk, odblaníme, osolíme a okoreníme. Potrieme olejom a dáme do chladničky na 2 až 4 dni. Mäso každý deň obrátime na druhú stranu.
Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a po jednom zabalíme do primerane veľkých, olejom potretých kúskov alobalu. Takto upravené zemiaky dáme asi na 1 hodinu piecť do vyhriatej rúry. Odležanú roštenku premiesime na doske. V rozpálenom oleji ju na pekáči prudko opečieme. Opečené mäso dáme do horúcej rúry a neprikryté, bez podlievania pečieme asi 40 až 60 minút. Po 30 minútovom pečení ostane mäso vo vnútri krvavé, po dlhšom pečení sa prepečie celé.
Kým sa pečie mäso, vymiešame 5 lyžíc oleja s nasekanými bylinkami a touto zmesou začneme natierať mäso asi 20 minút pred dopečením. Upečenú roštenku zabalíme do alobalu a asi 5 minút necháme stáť. Zemiaky dáme na teplé miesto, paradajky umyjeme, osušíme a narežeme do kríža. Pokvapkáme ich olejom a na chvíľu dáme zapiecť do rúry. Mäso nakrájame na tenké plátky.
Podávame s pečenými paradajkami a zemiakmi. Vrch každého zemiaku narežeme do kríža, zemiak trochu roztvoríme a dáme doň kôpku koreneného mäsa. Zapíjame ľahkým bielym vínom alebo chladeným pivom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!