Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Roštenka na murský spôsob


Prísady

800 g roštenky,
150 g slaniny,
200 g paradajok,
500 g zemiakov,
150 g zelenej papriky,
2 cibule,
6 strúčikov cesnaku,
1 lyžica múky,
100 ml oleja,
1 čajová lyžička mletej červenej papriky,
pol viazaničky petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.32/5

Hodnotenie: 2.3/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Roštenku nakrájame na 4 väčšie rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a pomúčime. Rozpálime olej a rezne z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme a odložíme na zohriaty tanier. Na oleji po opekaní opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať, všetko nasekané nadrobno. Pridáme slaninu nakrájanú na plátky a opaprikujeme. Podlejeme mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Do šťavy vložíme rezne a všetko spolu dusíme 10 minút.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Papriku zbavíme semien, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Paradajky olúpeme, rozkrojíme na štvrťky, vytlačíme z nich šťavu, odstránime semená a odložíme. Podusené roštenky uložíme do ohňovzdornej nádoby, rozložíme na ne zemiaky, papriku a paradajky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme vytlačenou paradajkovou šťavou.
Pečieme v rúre 10 minút pri teplote 180 stupňov.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!