Prísady
800 g roštenky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Roštenku nakrájame na 4 väčšie rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a pomúčime. Rozpálime olej a rezne z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme a odložíme na zohriaty tanier. Na oleji po opekaní opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať, všetko nasekané nadrobno. Pridáme slaninu nakrájanú na plátky a opaprikujeme. Podlejeme mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Do šťavy vložíme rezne a všetko spolu dusíme 10 minút.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Papriku zbavíme semien, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Paradajky olúpeme, rozkrojíme na štvrťky, vytlačíme z nich šťavu, odstránime semená a odložíme. Podusené roštenky uložíme do ohňovzdornej nádoby, rozložíme na ne zemiaky, papriku a paradajky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme vytlačenou paradajkovou šťavou. Pečieme v rúre 10 minút pri teplote 180 stupňov. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!