Prísady
500 g zadného hovädzieho mäsa bez kostí,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti doružova, pridáme mletú červenú papriku a mäso nakrájané na kocky, zalejeme vriacou vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je mäso polomäkké a šťava takmer vydusená, zaprášime múkou a za stáleho miešania pražíme ešte asi 5 minút.
Potom prilejeme toľko mäsového vývaru alebo vriacej vody, aby šťava bola primerane hustá. Primiešame paradajkový pretlak, cesnak rozotretý so soľou, citrón nakrájaný na tenké a rozštvrtené kolieska, premiešame a za občasného zamiešania udusíme domäkka. Tesne pred dovarením pridáme kyslé uhorky nakrájané na kolieska, povaríme, ochutíme vínom a odstavíme. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!