Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Soljanka


Prísady

500 g zadného hovädzieho mäsa bez kostí,
červené víno,
4 kyslé uhorky,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
2 cibule,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžica hladkej múky,
50 g bravčovej masti (alebo iného tuku),
mäsový vývar,
1 citrón,
1 lyžica mletej červenej papriky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti doružova, pridáme mletú červenú papriku a mäso nakrájané na kocky, zalejeme vriacou vodou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je mäso polomäkké a šťava takmer vydusená, zaprášime múkou a za stáleho miešania pražíme ešte asi 5 minút.
Potom prilejeme toľko mäsového vývaru alebo vriacej vody, aby šťava bola primerane hustá. Primiešame paradajkový pretlak, cesnak rozotretý so soľou, citrón nakrájaný na tenké a rozštvrtené kolieska, premiešame a za občasného zamiešania udusíme domäkka.
Tesne pred dovarením pridáme kyslé uhorky nakrájané na kolieska, povaríme, ochutíme vínom a odstavíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!