Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Biftek a la Partenopea


Prísady

800 g hovädzej sviečkovice vcelku,
100 g prerastenej údenej slaniny,
50 g masla (alebo tuku),
500 g čerstvých hríbov,
100 ml bieleho vína,
1 mrkva,
1 konzerva olúpaných paradajok,
1 cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
80 ml oleja,
200 ml mäsového vývaru,
zväzok tymianu,
zväzok zelenej petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Sviečkovicu nakrájame na 8 rovnako veľkých plátkov. Polovicu oleja rozpálime na panvici a vyškvaríme v ňom slaninu nakrájanú nadrobno. Mrkvu a cibuľu očistíme, nakrájame na malé kocky a pridáme k slanine. Krátko opražíme. Olúpané paradajky prepasírujeme cez sito do panvice. Primiešame cesnak nasekaný nadrobno a nasekaný tymian. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a povaríme asi 10 minút.
Očistené hríby nakrájame na plátky a opražíme na masle. Podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bifteky opečieme vo zvyšnom oleji podľa chuti, osolíme, okoreníme a upravíme na taniere. Polejeme šťavou, navrch uložíme hríby a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!