Prísady
800 g hovädzej sviečkovice vcelku,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Sviečkovicu nakrájame na 8 rovnako veľkých plátkov. Polovicu oleja rozpálime na panvici a vyškvaríme v ňom slaninu nakrájanú nadrobno. Mrkvu a cibuľu očistíme, nakrájame na malé kocky a pridáme k slanine. Krátko opražíme. Olúpané paradajky prepasírujeme cez sito do panvice. Primiešame cesnak nasekaný nadrobno a nasekaný tymian. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zalejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a povaríme asi 10 minút.
Očistené hríby nakrájame na plátky a opražíme na masle. Podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bifteky opečieme vo zvyšnom oleji podľa chuti, osolíme, okoreníme a upravíme na taniere. Polejeme šťavou, navrch uložíme hríby a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!