Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bolzanský biftek


Prísady

4 bifteky po 200 g,
2 strúčiky cesnaku,
6 lyžíc olivového oleja,
mleté čierne korenie,
soľ\.
Omáčka: 200 g hovädzieho špiku
,
150 g nastrúhaného ovčieho syra,
2 lyžice masla (alebo tuku),
4 paradajky,
1 jablko,
1 malá konzerva hľuzovky,
1 menšia cibuľa,
pár lístkov šalvie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.37/5

Hodnotenie: 2.4/5 (35)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Bifteky umyjeme a dobre osušíme. Olej rozpálime na panvici a krátko v ňom opečieme nasekaný cesnak. Pridáme bifteky, podľa chuti opečieme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na omáčku rozpálime na panvici maslo alebo tuk, pridáme nakrájanú cibuľu a olúpané jablko nakrájané na malé kocky. Opražíme do sklovita. Pridáme hovädzí špik nakrájaný na plátky, hľuzovky nakrájané nadrobno a krátko opražíme. Zmes osolíme a okoreníme.
Paradajky olúpeme, nakrájame na kocky, položíme na osolené a okorenené bifteky a ozdobíme lístkami šalvie. Na to porozdeľujeme jablkovú zmes, posypeme nastrúhaným ovčím syrom a zapečieme v rúre alebo na grile.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!