Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Roštenka na pive


Prísady

600 g roštenka,
soľ,
1-2 strúčiky cesnaku,
1 a 1/2 dl svetlého piva,
mleté čierne korenie,
olej na opekanie,
4 vajcia,
1 veľká cibuľa,
horčica,
1 lyžička hladkej múky,
2 dl vývaru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.8/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z mäsa narežeme 4 plátky, mierne ich vyklepeme, dáme na misu, osolíme, potrieme pretlačeným cesnakom, zalejeme pivom a necháme do druhého dňa v chladničke odležať. Pivo vsiakne do mäsa a roštenky sú potom krehkejšie a chutnejšie. Odležané roštenky okoreníme a na horúcom oleji opečieme ako minútky na obidvoch stranách asi 4 minúty. Na takto pripravené roštenky dáme volské oká z vajec, obložíme cibuľou, pokrájanou na kolieska a pridáme po 1 lyžici horčice. Zvyšný tuk zaprášime hladkou múkou, opražíme, zalejeme vývarom a chvíľu povaríme. Podávame so zemiakovými hanolkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!