Prísady
200 g koreňovej zeleniny,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
V slanej vode uvaríme koreňovú zeleninu s čiernym korením, s bobkovým listom, citrónovou kôrou, cibuľou, klinčekmi. Keď je zelenina mäkká, prilejeme ocot. Týmto moridlom zalejeme roštenku a necháme ju 24 hodín odležať. Mäso dáme na pekáč, polejeme masťou, polejeme šťavou z moridla a pečieme. Upečené pokrájame a uložíme na misu. Zeleninu z moridla pretlačíme cez sitko, dáme do zvyšku šťavy, prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku a horčicu, povaríme, okyslíme a dochutíme páleným cukrom.
Hotovou omáčkou zalejeme mäso a podávame s knedľou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!