Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Roštenka na divoko


Prísady

200 g koreňovej zeleniny,
1 bobkový list,
5 zrniek čierneho mletého korenia,
trošku postrúhanej citrónovej kôry,
1 malá cibuľa,
1 dl octu,
2 voňavé klinčeky,
soľ,
750 g roštenky,
lyžička horčice,
2 lyžice kryštálového cukru,
3 dl kyslej smotany,
2 lyžice hladkej múky,
citrónová šťava,
2 lyžice masti


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.06/5

Hodnotenie: 2.1/5 (17)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V slanej vode uvaríme koreňovú zeleninu s čiernym korením, s bobkovým listom, citrónovou kôrou, cibuľou, klinčekmi. Keď je zelenina mäkká, prilejeme ocot. Týmto moridlom zalejeme roštenku a necháme ju 24 hodín odležať. Mäso dáme na pekáč, polejeme masťou, polejeme šťavou z moridla a pečieme. Upečené pokrájame a uložíme na misu. Zeleninu z moridla pretlačíme cez sitko, dáme do zvyšku šťavy, prilejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku a horčicu, povaríme, okyslíme a dochutíme páleným cukrom.
Hotovou omáčkou zalejeme mäso a podávame s knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!