Prísady
1000 g hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme, rozpolíme a nakrájame. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci rozpálime olej (masť).
Pridáme cibuľu a opražíme dozlata. Primiešame cesnak, majorán a rascu. Znížime teplotu na minimum a primiešame červenú papriku. Podlejeme vodou, premiešame a pridáme mäso. Prilejeme také množstvo vody, aby v nej mäso zostalo ponorené. Pridáme mäsový bujón, ochutíme soľou, korením a octom. Prikryté dusíme na miernom plameni 120 až 150 minút domäkka. Mrkvu a zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. V osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zeleninu zlejeme, prepláchneme studenou vodou a vmiešame do nej maslo. Osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme zo šťavy. Gulášovú šťavu pretrieme cez sito alebo pomixujeme. Pridáme mäso a dve tretiny zeleniny. Premiešame. Podávame ozdobený so zvyškom zeleniny a s ryžou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!