Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pálfyho paprikový guláš


Prísady

1000 g hovädzieho mäsa,
50 g masla,
2 lyžice oleja,
2 kocky bujónu (instant),
ocot,
3 mrkvy,
malý zeler,
500 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
1 čajová lyžička rasce,
1 čajová lyžička majoránky,
3 lyžice mletej červenej papriky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.35/5

Hodnotenie: 2.3/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme, rozpolíme a nakrájame. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci rozpálime olej (masť).
Pridáme cibuľu a opražíme dozlata. Primiešame cesnak, majorán a rascu. Znížime teplotu na minimum a primiešame červenú papriku. Podlejeme vodou, premiešame a pridáme mäso. Prilejeme také množstvo vody, aby v nej mäso zostalo ponorené. Pridáme mäsový bujón, ochutíme soľou, korením a octom.
Prikryté dusíme na miernom plameni 120 až 150 minút domäkka. Mrkvu a zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. V osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zeleninu zlejeme, prepláchneme studenou vodou a vmiešame do nej maslo.
Osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme zo šťavy. Gulášovú šťavu pretrieme cez sito alebo pomixujeme. Pridáme mäso a dve tretiny zeleniny. Premiešame.
Podávame ozdobený so zvyškom zeleniny a s ryžou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!