Prísady
600 g hovädzej sviečkovice (alebo bravčového karé bez kosti),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Smotany zmiešame a necháme cez noc v chladničke. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame. Maslo rozpustíme a speníme, upražíme na ňom dozlata cibuľu, pridáme šampiňóny a necháme dusiť prikryté asi 15 minút.
Sviečkovicu nakrájame na rezance hrubé na jeden prst. V masle ich opečieme zo všetkých strán. Okoreníme mletým čiernym korením, posolíme a vložíme do cibuľovo - hubového základu. Postupne pridávame smotanu, dochutíme horčicou a prevaríme. Podávame na teplých tanieroch s ryžou alebo s hranolkami. Namiesto sviečkovice môžeme použiť aj bravčové karé bez kosti. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!