Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hovädzia sviečkovica na spôsob Stroganova


Prísady

600 g hovädzej sviečkovice (alebo bravčového karé bez kosti),
5 lyžíc masla,
400 g šampiňónov,
200 ml kyslej smotany,
200 ml sladkej smotany,
1 lyžica pikantnej horčice,
400 g cibule,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.1/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Smotany zmiešame a necháme cez noc v chladničke. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame. Maslo rozpustíme a speníme, upražíme na ňom dozlata cibuľu, pridáme šampiňóny a necháme dusiť prikryté asi 15 minút.
Sviečkovicu nakrájame na rezance hrubé na jeden prst. V masle ich opečieme zo všetkých strán. Okoreníme mletým čiernym korením, posolíme a vložíme do cibuľovo - hubového základu. Postupne pridávame smotanu, dochutíme horčicou a prevaríme.
Podávame na teplých tanieroch s ryžou alebo s hranolkami. Namiesto sviečkovice môžeme použiť aj bravčové karé bez kosti.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!