Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |
Najnovšie recepty
Prísady
500 g roštenky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Plátky mäsa opatrne naklepeme natenko tak, aby sme nenarušili ich celistvosť.
Pripravíme plnku: V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pomiešame s 20 g masti, 2 žĺtkami a so smotanou. Pridáme soľ a sneh z bielkov, premiešame a mäso naplníme. Okraje trochu zahneme a zvinieme. Kraje spojíme špáradlami alebo ihlicami. Do nádoby dáme roztopiť masť a nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, pár zàn čierneho korenia a osolené mäso. Vrch mäsa potrieme masťou a rýchlo pečieme. Keď roštenky očervenejú, k zelenine pridáme 1 lyžicu múky, opražíme a zriedime vodou. V tomto základe dusíme roštenky. Občas pomiešame, aby neprihoreli. Zmäknuté mäso vyložíme na misu. Do omáčky vytlačíme šťavu z polovice citróna, pridáme horčicu, smotanu a prevaríme. Takúto omáčku nalejeme na mäso. Ozdobíme krúžkami citróna.. Podávame s hranolkami. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!