Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Plnená roštenka z Oravy


Prísady

500 g roštenky,
100 g šunky,
100 g údenej slaniny,
2 vajcia,
100 ml smotany,
trocha horčice,
4 väčšie zemiaky,
múka,
masť,
šťava z polovice citróna,
1 citrón,
1 bobkový list,
celé čierne korenie,
mletá červená paprika,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.75/5

Hodnotenie: 1.8/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Plátky mäsa opatrne naklepeme natenko tak, aby sme nenarušili ich celistvosť.
Pripravíme plnku: V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Pomiešame s 20 g masti, 2 žĺtkami a so smotanou. Pridáme soľ a sneh z bielkov, premiešame a mäso naplníme. Okraje trochu zahneme a zvinieme. Kraje spojíme špáradlami alebo ihlicami.
Do nádoby dáme roztopiť masť a nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, bobkový list, pár zàn čierneho korenia a osolené mäso. Vrch mäsa potrieme masťou a rýchlo pečieme. Keď roštenky očervenejú, k zelenine pridáme 1 lyžicu múky, opražíme a zriedime vodou. V tomto základe dusíme roštenky. Občas pomiešame, aby neprihoreli.
Zmäknuté mäso vyložíme na misu. Do omáčky vytlačíme šťavu z polovice citróna, pridáme horčicu, smotanu a prevaríme. Takúto omáčku nalejeme na mäso. Ozdobíme krúžkami citróna.. Podávame s hranolkami.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!