Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Orientálne hovädzie mäso so šampiňónmi


Prísady

400 g hovädzej sviečkovice,
1 vajce,
150 g šampiňónov,
100 g hlávkovej kapusty,
3 lyžice dezertného bieleho vína,
1 lyžica sójovej omáčky,
1 lyžica Solamylu,
2 strúčiky cesnaku,
1 kapia,
2 feferónky,
3 lyžice oleja,
mäsový vývar\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky hrubé 2 cm a jemne naklepeme. Potom ho nakrájame na hrubšie rezance. Poprášime Solamylom, premiešame s rozšľahaným vajcom a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 2 hodiny.
Potom mäso prudko, za stáleho miešania, opečieme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájanú kapustu, rozotretý cesnak, nasekané feferónky a kapiu. Zalejeme vínom, v ktorom sme rozmiešali sójovú omáčku, podľa potreby podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podlievame málo, aby v pokrme nebolo veľa šťavy. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a sterilizovaným hráškom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!