Prísady
400 g hovädzej sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky hrubé 2 cm a jemne naklepeme. Potom ho nakrájame na hrubšie rezance. Poprášime Solamylom, premiešame s rozšľahaným vajcom a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 2 hodiny.
Potom mäso prudko, za stáleho miešania, opečieme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, na rezance nakrájanú kapustu, rozotretý cesnak, nasekané feferónky a kapiu. Zalejeme vínom, v ktorom sme rozmiešali sójovú omáčku, podľa potreby podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podlievame málo, aby v pokrme nebolo veľa šťavy. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a sterilizovaným hráškom. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!