Prísady
1000 g hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme, prerežeme napoly a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci zohrejeme masť, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme dozlata.
Pridáme cesnak, rascu a majorán. Znížime teplotu na minimum a vmiešame papriku. Podlejeme vodou a premiešame. Pridáme mäso, ochutíme soľou, octom, korením a paradajkovým pretlakom. Zalejeme vodou, mäso je ponorené. Na miernom ohni varíme prikryté asi 3 hodiny. Hrášok zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Zeler a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance. Krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Do kyslej smotany pridáme múku, dobre vymiešame. Opatrne vlejeme do vriaceho gulášu a krátko spolu povaríme. Na panvici roztopíme maslo, pridáme hrášok a krátko podusíme. Pridáme zvyšnú zeleninu, premiešame a ochutíme soľou, cukrom, korením. Podávame so žemľovými knedľami, guláš ozdobíme zeleninou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!