Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Esterházyho guláš na paprike


Prísady

1000 g hovädzieho mäsa,
100 g bravčovej masti,
250 ml kyslej smotany,
50 g masla,
500 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžica paradajkového pretlaku,
ocot,
1 až 2 lyžice múky,
1 konzerva hrášku,
1 malý zeler,
4 mrkvy,
cukor,
3 lyžice červenej papriky,
1 čajová lyžička majoránu,
1 čajová lyžička celej rasce,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.80/5

Hodnotenie: 1.8/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme, prerežeme napoly a nakrájame na plátky. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci zohrejeme masť, pridáme cibuľu a za stáleho miešania opražíme dozlata.
Pridáme cesnak, rascu a majorán. Znížime teplotu na minimum a vmiešame papriku. Podlejeme vodou a premiešame. Pridáme mäso, ochutíme soľou, octom, korením a paradajkovým pretlakom. Zalejeme vodou, mäso je ponorené.
Na miernom ohni varíme prikryté asi 3 hodiny. Hrášok zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Zeler a mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance. Krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Do kyslej smotany pridáme múku, dobre vymiešame. Opatrne vlejeme do vriaceho gulášu a krátko spolu povaríme.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme hrášok a krátko podusíme. Pridáme zvyšnú zeleninu, premiešame a ochutíme soľou, cukrom, korením.
Podávame so žemľovými knedľami, guláš ozdobíme zeleninou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!