Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Mäsovo - zeleninová ryža


Prísady

400 g hovädzieho mäsa bez kostí,
200 g ryže,
polovica malej čerstvej uhorky,
2 zelené papriky,
2 mrkvy,
2 lyžice sójovej omáčky,
2 cibule,
1 cesnak,
2 lyžice oleja,
200 ml mäsového vývaru,
zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.
Omáčka: 1 lyžica sójovej omáčky
,
2 mrkvy,
500 ml mäsového vývaru,
1 lyžička octu\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na malé kúsky a opečieme v rozpálenom oleji zo všetkých strán. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a vymiešaný cesnak. Keď je mäso už skoro mäkké, pridáme uhorku nakrájanú na kolieska, nasekanú zelenú petržlenovú vňať, očistené zelené papriky nakrájané na prúžky a za častého premiešania dusíme. Potom prilejeme sójovú omáčku, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a podľa potreby zalejeme mäsovým vývarom.
Ryžu uvaríme osobitne, zmiešame s mäsom a so zeleninou a podávame priamo na panvici, na ktorej sme jedlo dusili, poliate pripravenou omáčkou.
Omáčka: Sójovú omáčku a nastrúhanú mrkvu rozvaríme v mäsovom vývare, ochutíme octom a necháme na ohni zhustnúť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!