Prísady
1000 g hovädzieho mäsa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti podusíme nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme mletú červenú papriku, nakrájané mäso a opekáme na miernom ohni za stáleho miešania, až kým sa šťava nevydusí na tuk. Potom prilejeme trochu vývaru, pridáme vymiešaný cesnak a trochu mletej rasce, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Zmes občas premiešame a podľa potreby dolejeme vývar, aby mäso bolo takmer ponorené.
Asi po hodine, keď je už mäso mäkké, vývar necháme vyvariť, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, nakrájanú zelenú papriku a rozštvrtené paradajky, všetko zalejeme zvyškom hovädzieho vývaru, podľa potreby dolejeme horúcu vodu a varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Do kotlíkového guláša môžeme na konci varenia pridať aj halušky, ktoré sa v ňom uvaria za 5 minút. Pred podávaním guláš ešte podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme pálivou mletou červenou paprikou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!