Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Maďarský kotlíkový guláš


Prísady

1000 g hovädzieho mäsa,
1000 g zemiakov,
1 zelená paprika,
2 paradajky,
250 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
100 g bravčovej masti,
1000 ml hovädzieho vývaru,
2 lyžice mletej červenej papriky,
rasca,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.13/5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na malé kocky. Na masti podusíme nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme mletú červenú papriku, nakrájané mäso a opekáme na miernom ohni za stáleho miešania, až kým sa šťava nevydusí na tuk. Potom prilejeme trochu vývaru, pridáme vymiešaný cesnak a trochu mletej rasce, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Zmes občas premiešame a podľa potreby dolejeme vývar, aby mäso bolo takmer ponorené.
Asi po hodine, keď je už mäso mäkké, vývar necháme vyvariť, pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, nakrájanú zelenú papriku a rozštvrtené paradajky, všetko zalejeme zvyškom hovädzieho vývaru, podľa potreby dolejeme horúcu vodu a varíme, až kým zemiaky nezmäknú. Do kotlíkového guláša môžeme na konci varenia pridať aj halušky, ktoré sa v ňom uvaria za 5 minút.
Pred podávaním guláš ešte podľa chuti dosolíme, prípadne ochutíme pálivou mletou červenou paprikou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!