Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hovädzie stroganov


Prísady

500 g hovädzej sviečkovice,
4 cibule,
2 lyžice oleja,
2 lyžice masla,
soľ a mleté čierne korenie,
1 lyžica hladkej múky,
1/8 l mäsového vývaru,
4 lyžice plnotučnej horčice,
1 lyžička octu,
1 lyžička citrónovej šťavy,
1/4 l kyslej smotany


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.12/5

Hodnotenie: 2.1/5 (34)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na centimetrové rezance, cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Mäsové rezance prudko opečieme vo dvoch dávkach zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Po vybratí ich osolíme a okoreníme. Do vypečeného tuku pridáme cibuľu a za neustáleho rýchleho miešania ju speníme dozlatista. Stiahneme teplotu, poprášime múkou a zamiešame. Zalejeme vývarom, horčicou, octom a citrónovou šťavou, vyvaríme do hustej omáčky. Napokon pridáme smotanu a mäso, prehrejeme a dochutíme. Už nevaríme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!