Prísady
800 g hovädzieho rebra,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Jednu mrkvu, zeler a petržlen očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať a jemne nasekáme. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Všetku nakrájanú zeleninu opražíme v hlbokom hrnci na oleji za stáleho miešania asi 5 minút. Potom prilejeme 1000 ml studenej vody, uvedieme do varu, pridáme vykostené mäso, prikryjeme a pomaly dusíme asi 2 hodiny. Počas dusenia prilejeme podľa potreby ešte trocha studenej vody.
Medzitým očistíme ďalšiu mrkvu a nakrájame ju na kratšie kúsky. Karfiol rozoberieme na ružičky a umyté, odkvapkané fazuľové struky nakrájame na kratšie prúžky. Všetku zeleninu pridáme k mäsu asi po 90 minútovom dusení a dusíme ešte asi 15 minút. Potom karfiol spolu s ostatnou zeleninou a mäkkým mäsom vyberieme z hrnca a odstavíme na teplé miesto. Omáčka: Múku opražíme na masle, prilejeme 500 ml vývaru z hovädzieho rebra, premiešame a povaríme asi 10 minút. Nakoniec omáčku ochutíme soľou, mletým bielym korením, octom a primiešame kapary. Pred podávaním mäso nakrájame na rezy, upravíme na zohriatu misu a obložíme zeleninou. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!