Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hovädzie rebro so zeleninou


Prísady

800 g hovädzieho rebra,
2 mrkvy,
štvrť zeleru,
1 petržlenový koreň,
1 pór,
1 menší karfiol,
100 g zelených fazuľových strukov,
2 lyžice oleja,
muškátový oriešok,
na hrot noža majoránu,
mleté čierne korenie,
soľ\.
Omáčka: 50 g masla
,
2 lyžice octu,
2 lyžice kapár,
mleté biele korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.69/5

Hodnotenie: 1.7/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Jednu mrkvu, zeler a petržlen očistíme, umyjeme, necháme odkvapkať a jemne nasekáme. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Všetku nakrájanú zeleninu opražíme v hlbokom hrnci na oleji za stáleho miešania asi 5 minút. Potom prilejeme 1000 ml studenej vody, uvedieme do varu, pridáme vykostené mäso, prikryjeme a pomaly dusíme asi 2 hodiny. Počas dusenia prilejeme podľa potreby ešte trocha studenej vody.
Medzitým očistíme ďalšiu mrkvu a nakrájame ju na kratšie kúsky. Karfiol rozoberieme na ružičky a umyté, odkvapkané fazuľové struky nakrájame na kratšie prúžky. Všetku zeleninu pridáme k mäsu asi po 90 minútovom dusení a dusíme ešte asi 15 minút. Potom karfiol spolu s ostatnou zeleninou a mäkkým mäsom vyberieme z hrnca a odstavíme na teplé miesto.
Omáčka: Múku opražíme na masle, prilejeme 500 ml vývaru z hovädzieho rebra, premiešame a povaríme asi 10 minút. Nakoniec omáčku ochutíme soľou, mletým bielym korením, octom a primiešame kapary.
Pred podávaním mäso nakrájame na rezy, upravíme na zohriatu misu a obložíme zeleninou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!