Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dusené plnené hovädzie mäso na záhradníčkin spôsob


Prísady

1000 g nemastného hovädzieho,
100 g surovej šunky,
150 g nastrúhaného syra,
2 vajcia,
180 ml červeného vína,
2 mrkvy,
1 konzerva olúpaných paradajok,
2 lyžice horčice,
1 malý kúsok zeleru,
1 cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
100 g múky,
100 ml oleja,
250 ml mäsového vývaru,
1 čajová lyžička nastrúhaného muškátového orieška,
zväzok petržlenovej vňate,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5

Hodnotenie: 1.8/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vrecko vytrieme horčicou. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Šunku nakrájame na malé kocky a cesnak nasekáme nadrobno. Všetko zmiešame v mise so syrom, vajcami a posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a naplníme vrecko. Zašijeme a mäso obalíme múkou. Olej rozpálime v hrnci na dusenie a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Zalejeme vínom a vývarom. Paradajky prepasírujeme a zamiešame do šťavy.
Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Pred podávaním šťavu osolíme a okoreníme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!