Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso so zelenou paprikou a chilli


Prísady

450 g hovädzieho filé (nakrájaného na rezance dlhé 2 cm),
2 zelené papriky (zbavené semien a nakrájané na tenké plátky),
1 cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kolieska),
2 jarné cibuľky (nadrobno nasekané),
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nadrobno nasekané),
3 zelené chilli papričky (nakrájané na plátky),
2 lyžice tmavej sójovej omáčky,
1 čajová lyžička sezamového oleja,
štipka jedlej sódy,
olej na praženie,
2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky),
pol čajovej lyžičky soli\.
Omáčka: 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
,
2 lyžice kuracieho vývaru,
pol čajovej lyžičky Glutasolu (nie je nevyhnutný),
pár kvapiek sezamového oleja,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.84/5

Hodnotenie: 1.8/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hovädzie mäso marinujeme s koreninami asi 15 minút. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme zelené papriky a cibuľu asi 2 minúty. Preložíme ich na tanier. Wok znovu rozohrejeme, pridáme 3 lyžice oleja a zázvor, cesnak a zelené chilli papričky na ňom pražíme asi 1 minútu. Pridáme hovädzie mäso a za stáleho miešania pražíme asi 4 minúty.
Pridáme zmiešané prísady do omáčky a opražené papriky a cibuľu. Miešame a pražíme ešte asi 2 minúty a ihneď podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!