Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso na zelenine na čínsky spôsob


Prísady

500 g hovädzieho mäsa zo sviečkovice,
4 lyžice ryžového vína,
zeler,
4 mrkvy,
1 uhorka,
3 cibule,
2 bielky,
4 lyžice kukuričnej múky,
4 lyžice oleja,
4 lyžice vody,
na hrot noža cukru,
zázvor,
citrón na ozdobenie,
mleté čierne korenie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na tenké prúžky, zeler a olúpanú mrkvu na malé kocky, olúpanú uhorku na tenké kolieska a cibuľu nadrobno. Mäso premiešame s bielkom, v ktorom sme rozmiešali polovicu kukuričnej múky, a opražíme na rozpálenom oleji niekoľko minút.
Potom pridáme pripravenú zeleninu, druhú polovicu kukuričnej múky spolu s vodou, vínom a ostatnými prísadami a za stáleho miešania povaríme ešte asi 5 minút.
Podávame tak, že do hlbšej misy dáme najprv zeleninu, na ňu uložíme mäso a ozdobíme ho kolieskami citróna.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!