Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso na červenom víne


Prísady

1000 g hovädzieho mäsa zo stehna,
500 g šampiňónov,
1 lyžica maizeny,
500 g mrkvy,
350 ml červeného vína,
30 g masla,
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku,
250 g cibule,
1 strúčik cesnaku,
6 bobkových listov,
1 viazanička petržlenovej vňate,
tymian,
1 čajová lyžička bieleho korenia,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.14/5

Hodnotenie: 2.1/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mrkvu očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak očistíme a všetko nakrájame na plátky. Mäso umyjeme, osušíme a posolíme.
Na panvici rozpálime tuk a mäso v ňom z každej strany opečieme dohneda. Vyberieme ho z panvice a zeleninu s cibuľou a cesnakom krátko opečieme v mäsovom výpeku.
Pridáme paradajkový pretlak. Vložíme mäso, podlejeme ho červeným vínom a 250 ml vody. Pridáme bobkový list, bylinky, korenie a všetko dusíme pod pokrievkou na miernom ohni 2 hodiny.
Šampiňóny očistíme, umyjeme, prerežeme na polovice a na posledných 30 minút dusenia pridáme k mäsu. Mäso a zeleninu vyberieme a uložíme na misu. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, necháme prevrieť a ochutíme.
Výbornou prílohou sú zemiakové knedličky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!