Prísady
1000 g hovädzieho mäsa zo stehna,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mrkvu očistíme a umyjeme. Cibuľu a cesnak očistíme a všetko nakrájame na plátky. Mäso umyjeme, osušíme a posolíme.
Na panvici rozpálime tuk a mäso v ňom z každej strany opečieme dohneda. Vyberieme ho z panvice a zeleninu s cibuľou a cesnakom krátko opečieme v mäsovom výpeku. Pridáme paradajkový pretlak. Vložíme mäso, podlejeme ho červeným vínom a 250 ml vody. Pridáme bobkový list, bylinky, korenie a všetko dusíme pod pokrievkou na miernom ohni 2 hodiny. Šampiňóny očistíme, umyjeme, prerežeme na polovice a na posledných 30 minút dusenia pridáme k mäsu. Mäso a zeleninu vyberieme a uložíme na misu. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, necháme prevrieť a ochutíme. Výbornou prílohou sú zemiakové knedličky. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!