Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hovädzie mäso dusené na zemiakoch


Prísady

600 g hovädzieho zadného mäsa,
80 g slaniny,
1 vajce,
40 g masla,
100 ml červeného vína,
3 zemiaky,
mrkva,
štvrť červenej cibule,
1 lyžica múky,
1 lyžica masti,
zelená petržlenová vňať,
mletá červená paprika,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.59/5

Hodnotenie: 2.6/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na masti opečieme nakrájanú slaninu, cibuľu a mrkvu. Mäso vcelku osolíme, potrieme mletou červenou paprikou a vložíme do cibuľového základu. Keď mäso trocha zhnedne, posypeme ho múkou a len čo múka zhnedne, prilejeme červené víno s rovnakým množstvom vody. Dusíme domäkka.
Medzitým uvaríme 3 zemiaky v šupke. Mäkké ich očistíme a pretlačíme, pomiešame s maslom, zelenou petržlenovou vňaťou, soľou a vajcom. Mäso natrieme rovnomerne na hrúbku jedného palca a v rúre zapečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!