Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Papazjanija


Prísady

800 g hovädzieho mäsa,
100 ml bieleho vína,
500 g zemiakov,
2 mrkvy,
1 zeler,
2 paradajky,
2 petržleny,
1 zelená paprika,
100 ml octu,
1 lyžica múky,
1 cibuľa,
6 strúčikov cesnaku,
1 čajová lyžička mletej červenej papriky,
1 feferónka,
1 viazanička petržlenovej vňate,
1 byľ majoránu,
1 bobkový list,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.25/5

Hodnotenie: 2.3/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme a okoreníme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Nakrájanú zeleninu uložíme na misu, pridáme očistené strúčiky cesnaku (vcelku), nakrájané paradajky a papriku. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, nasekanou feferónkou, mletou červenou paprikou, majoránom, bobkovým listom a dobre premiešame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme olejom a striedavo ukladáme vrstvu mäsa, vrstvu zeleniny a vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky.
Ocot, víno a múku rozhabarkujeme v 1000 ml vody. Touto zmesou zalejeme navrstvené mäso, zeleninu a zemiaky. Nádobu uzavrieme navlhčeným pergamenovým papierom, previažeme a dáme do predhriatej rúry. Dusíme 3 hodiny pri teplote 180 o C. Podávame horúce.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!