Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Dusené hovädzie mäso na zelenine


Prísady

400 g hovädzej roštenky,
60 g údenej slaniny,
250 ml kyslej smotany,
150 g koreňovej zeleniny,
1 cibuľa,
40 g hladkej múky,
citrónová šťava,
mäsový vývar,
cukor,
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.83/5

Hodnotenie: 1.8/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Zľahka naklepeme. Slaninu nakrájame na malé kúsky a roškvaríme. Pridáme mäso a prudko opražíme z oboch strán. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme.
Primiešame očistenú koreňovú zeleninu, ktorú sme nakrájali na kolieska. Krátko opražíme, zaprášime múkou, opäť opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a udusíme domäkka. Potom pridáme cukor, citrónovú šťavu, smotanu a petržlenovú vňať.
Podávame s kysnutou knedľou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!