Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Hodvädzie mäso so zeleninou na čínsky spôsob


Prísady

220 g chudého hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké prúžky),
2 červené a zelené chilli papričky (rozkrojené na polovicu a potom nakrájané na rezance),
1 listová stopka zeleru (nakrájaná na tenké prúžky dlhé 5 cm),
2 mrkvy (nakrájané na tenké prúžky dlhé 5 cm),
1 pór ( iba biela časť,
nakrájaný na tenké prúžky dlhé 5 cm),
2 strúčiky cesnaku (olúpané a nadrobno nasekané),
4 lyžice oleja,
1 čajová lyžička čierneho octu,
štipka soli\.
Koreniny a pochutiny: 2 lyžice vína Šao-sing
,
1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky,
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky,
štipka Glutasolu,
1 čajová lyžička cukru,
pol čajovej lyžičky čierneho mletého korenia\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.69/5

Hodnotenie: 1.7/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Hovädzie mäso dáme do misy a do mäsa votrieme soľ. Vo woku rozpálime 1 čajovú lyžičku oleja, až sa z neho začne dymiť. Znížime teplotu a vložíme hovädzie mäso a chilli papričky a za stáleho miešania opražíme asi 5 minút. Prilejeme zvyšujúci olej, miešame a oprážame mäso, až získa kôrku. Prilejeme ocot a miešame, až sa odparí, potom pridáme zeler, mrkvu, pór a cesnak. Miešame a pražíme asi 2 minúty. Koreniace prísady zmiešame, nalejeme ich na mäso a asi 2 minúty povaríme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!