Prísady
2 kg hovädzie zadne 3 väčšie cibule 1 väčšia mrkva 1 väčší petržlen 3 zavarene uhorky 2/3 dl uhorková šťava 3 dl červeného vína 20 dkg plesňového syra Soľ,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso nakrájame na hrubšie plátky ( tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky ). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme. ( Ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že ostane tvrdé.) Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku ( prebytočné množstvo odlejeme ) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme. Na restovanú masu pridáme vegeu, polievkové korenie, guľášovú zmes, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom ( bujón ) tak aby bolo mäso zakryté. Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky. Podávame s knedľou. Dobrú chuť.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!