Prísady
4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Každý potrieme lyžicou horčice a položíme naň 2 plátky slaniny. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Zavárané uhorky vodorovne nakrájame na plátky. Cibuľu a uhorky rozdelíme na mäso a všetko posypeme trochou sušeného tymianu.
Kraje mäsových plátkov zahneme dovnútra, aby sa plnka pri rolovaní nedostala von. Potom ich z užšej strany zrolujeme. Rolády upevníme kovovou ihlicou (alebo previažeme kuchynskou niťou). Zeleninu do polievky očistíme, umyjeme a nakrájame. V pekáči zohrejeme olej. Po dve rolády opečieme z každej strany na prudkom ohni dohneda. Pridáme zeleninu a krátko spolu podusíme. Do pekáče vložíme všetky opečené rolády, zeleninu, podlejeme horúcim vývarom a vínom. Prikryté na minime dusíme 90 minút. Rolády z pekáča vyberieme, výpek precedíme cez sito do čistého hrnca a pretlačíme doň zeleninu. Necháme zovrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozšľahali s trochou chladnej vody. Podľa potreby okoreníme a osolíme. Podávame s varenými zemiakmi. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!