Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Mäsová roláda


Prísady

4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g,
8 plátkov slaniny,
125 ml červeného vína,
2 až 3 lyžice maizeny,
1 viazanička zeleniny do polievky,
4 zavárané uhorky,
3 cibule,
4 čajové lyžičky horčice,
4 lyžice oleja,
250 ml mäsového vývaru (vody),
sušený tymian,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.1/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Každý potrieme lyžicou horčice a položíme naň 2 plátky slaniny. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Zavárané uhorky vodorovne nakrájame na plátky. Cibuľu a uhorky rozdelíme na mäso a všetko posypeme trochou sušeného tymianu.
Kraje mäsových plátkov zahneme dovnútra, aby sa plnka pri rolovaní nedostala von. Potom ich z užšej strany zrolujeme. Rolády upevníme kovovou ihlicou (alebo previažeme kuchynskou niťou). Zeleninu do polievky očistíme, umyjeme a nakrájame.
V pekáči zohrejeme olej. Po dve rolády opečieme z každej strany na prudkom ohni dohneda. Pridáme zeleninu a krátko spolu podusíme. Do pekáče vložíme všetky opečené rolády, zeleninu, podlejeme horúcim vývarom a vínom. Prikryté na minime dusíme 90 minút. Rolády z pekáča vyberieme, výpek precedíme cez sito do čistého hrnca a pretlačíme doň zeleninu. Necháme zovrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozšľahali s trochou chladnej vody. Podľa potreby okoreníme a osolíme.
Podávame s varenými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!