Prísady
400 g hovädzej sviečkovice,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne asi 2 cm hrubé. Tupou stranou noža ich zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Sformujeme ich do okrúhleho tvaru a z oboch strán opečieme v rozpálenom tuku.
Ak chceme, aby bolo mäso vo vnútri ružové, opekáme ho 4 až 5 minút. Ak ho chceme mať dobre prepečené, opekáme ho 10 minút. Mäso bude mimoriadne jemné, ak ho naklepeme, pokvapkáme olejom a necháme odstáť 24 hodín v chladničke. Z vajec spravíme volské oká a podávame ich na biftekoch. Podávame so zemiakovou slamou alebo zemiakovými hranolkami. Tanier obložíme kolieskami cibule a pridáme 1 lyžicu horčice. Bifteky výborne chutia aj s tatárskou omáčkou a opekanými zemiakmi. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!