Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Bifteky s vajcom


Prísady

400 g hovädzej sviečkovice,
4 vajcia,
1 cibuľa,
tuk na opekanie,
1 lyžica horčice,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.68/5

Hodnotenie: 1.7/5 (31)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne asi 2 cm hrubé. Tupou stranou noža ich zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Sformujeme ich do okrúhleho tvaru a z oboch strán opečieme v rozpálenom tuku.
Ak chceme, aby bolo mäso vo vnútri ružové, opekáme ho 4 až 5 minút. Ak ho chceme mať dobre prepečené, opekáme ho 10 minút. Mäso bude mimoriadne jemné, ak ho naklepeme, pokvapkáme olejom a necháme odstáť 24 hodín v chladničke. Z vajec spravíme volské oká a podávame ich na biftekoch.
Podávame so zemiakovou slamou alebo zemiakovými hranolkami. Tanier obložíme kolieskami cibule a pridáme 1 lyžicu horčice.
Bifteky výborne chutia aj s tatárskou omáčkou a opekanými zemiakmi.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!