Prísady
4 bravčové kotlety,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kotlety alebo krkovičku naklepeme, pridáme trocha vegety a dáme do rohov na pekáč s vyšším okrajom.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky a rovnomerne rozložíme na pekáč. Pokiaľ sa dá nie na mäso, ale okolo (pokiaľ to je nevyhnutetné, tak i na mäso). Jemne zemiaky osolíme a zalejeme šľahačkou alebo smotanou. Dáme do rúry a pečieme tak asi 1,5 hodiny pri 220°C. Mäso kontrolujeme, aby sa nepripálilo a kto má rád opečené zemiaky i mäso, tak počas pečenia obracia ako mäso, tak zemiaky. Potom polejeme šľahačkou alebo smotanou, alebo nakrájame na kolieska cibuľu a vložíme na zemiaky a potom pridáme smotanu alebo šľahačku. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!