Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiaky na šľahačke s kotletami


Prísady

4 bravčové kotlety,
1 kg zemiakov,
1 štipka vegety,
1 balenie smotany alebošľahačky,
troška posoliť


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kotlety alebo krkovičku naklepeme, pridáme trocha vegety a dáme do rohov na pekáč s vyšším okrajom.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky a rovnomerne rozložíme na pekáč. Pokiaľ sa dá nie na mäso,
ale okolo (pokiaľ to je nevyhnutetné, tak i na mäso).
Jemne zemiaky osolíme a zalejeme šľahačkou alebo smotanou. Dáme do rúry a pečieme tak asi 1,5 hodiny pri 220°C. Mäso kontrolujeme, aby sa nepripálilo a kto má rád opečené zemiaky i mäso, tak počas pečenia obracia ako mäso, tak zemiaky. Potom polejeme šľahačkou alebo smotanou, alebo nakrájame na kolieska cibuľu a vložíme na zemiaky a potom pridáme smotanu alebo šľahačku.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!